Close

17.12.2009

Kamerakennojen eroista.

Muutamat kuvaajatuttuni ovat kyselleet käytännön eroista croppikennoisen ja täys kennoisen välillä. Lupasin tehdä heille parin kuvan avulla havaintoesimerkin miltä erot käytännössä näyttävät. Kuten alla olevista kuvista näkee, niin croppi kamerassa ei riitä ”näkökenttä” koko 8mm linssin hyödyntämiseksi, kun taas täyden kennon kamerassa piirtyy koko 180 asteen pallokuva.

Stars Canon 450D 8mm sigma (croppi)

Stars Canon 5D Mark II 8mm sigma (täys kenno)

Tietysti mitä laajakulmaisempiin linsseihin mennään sen enemmän häviää yksityiskohtia kuvista ja kuvien näennäinen koko pienenee. Itse käytän 10 mm sigmaa ja 8 mm sigmaa. Kummatkin linssit olen hankkinut alunperin 360 panoraamakuvausta varten. Nämä linssit sopivat mielestäni myös erinomaisesti tähtitaivaan kuvaamiseen. Yhdellä kuvalla saa kuvattua koko taivaan. Joskus myös Haloja kuvatessa on pakko olla laajakulmainen linssi, koska ilmiö voi ylettyä koko näkyvän taivaan halki, eikä tällaista ole mahdollista kuvata yhdellä kuvalla tavalliseen kuvaamiseen tarkoitetuilla linsseillä.

Please follow and like us:
Facebook
Twitter
Follow by Email
Google+
http://www.360panorama.fi/2009/12/kamerakennojen-eroista/
Pinterest
LinkedIn

0 Comments on “Kamerakennojen eroista.

Pete
22.12.2009 at 13:59

Offtopicci.

Onko sulla 5D mark II ? Itse olen haaveillut tuosta tuon YLLÄTTÄVÄN hyvän hdtv mahdollisuuden takia.

Pete

Vastaa
Rami Saarikorpi
22.12.2009 at 16:38

Joo on. Olen kyllä ollut tuohon tyytyväinen. Ensin minulla oli Nikon D700 ja testailin sitä n. 2 viikkoa, mutta sitten tuli ongelmia lightning trickerin kanssa ja 8mm linssin kanssa. Eli Lightning tricker joka minulla jo on, niin ei olisi käynyt tuohon piuhaa vaihtamalla edes ja 8mm linssi olisi vaatinut niin massiivisen käsittelyn että en olisi sitä uskaltanut tehdä joten katsoin parhaaksi vaihtaa merkkiä.
Tuo Nikon on kyllä oikeasti niin paljon parempi tavalliseen valokuvaukseen että haluan sen vielä joskus hankkia.

Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *