MUUT KUVAUSPALVELUT

Gigapan

Gigapan kuvilla tarkoitetaan useista kymmenistä, jopa sadoista ja joskus yli tuhannesta yksittäisestä tele-linssillä kuvatusta kuvasta yhteen stichattua kokonaisuutta. Malliesimerkki on kuvattu Helsingistä ja siinä on kaikkiaan 400 kuvaa.

Timelapse

Timelapse videoiden avulla on helppo esitellä mitä tahansa pitkäkestoista tapahtumaa tai asiaa. Esimerkkivideossa Taiteilija Kari Kolan rakentama valoshow Joensuun Ilosaaressa.

Tolppakuvaus

Joillakin alueilla ei voida käyttää kuvauskopteria, jolloin kuvausmasto/tolppa on erittäin hyvä apuväline. Mallikuva Joensuun Ilosaarirokista antaa hyvin kuvan siitä mitä tolpalla saadaan aikaan. Tolppakuvissa päästään yleisön yläpuolelle ja saadaan helposti kuvaa tai videota lintuperspektiivistä.

2D-ilmakuvaus

2D-valokuvaus, joka tunnetaan paremmin nimellä orto valokuvaus. Ortoilmakuva on ilmakuva, joka kuvaa maanpinnan kohtisuoraan ilmasta katsottuna ja korjattuna tasokarttaa varten. Oheinen 2D kuva on koostettu useasta kymmenestä DJI phantom kopterilla otetusta kuvasta.

3D-ilmakuvaus

3D-ilmakuvauksessa kopteri ottaa kuvia maastosta, josta tehdään myöhemmin 3D-malli. Oheinen 3D-malli on tehty samoista kuvista, mitä ylempänä oleva 2D-malli.