MUUT KUVAUSPALVELUT

Gigapan

Gigapan kuvilla tarkoitetaan useista kymmenistä tai sadoista ja joskus jopa yli tuhannesta yksittäisestä tele-linssillä kuvatusta kuvasta yhteen stichattua kokonaisuutta. Malliesimerkki on kuvattu Helsingistä ja siinä on kaikkiaan 400 kuvaa.

Kyseinen gigapan kuva on ladattu gigapanin omille sivuille ja embedattu sitä kautta näille sivuille. Kuva toimii tietokoneilla, tableteilla tai matkapuhelimilla. Voit sukeltaa syvälle kuvan ja viritellä sitä miten haluat. Vaikka tällaiset kuvat ovat monta kertaa useiden gigatavujen kokoisia, toimivat ne silti laitteesta riippumatta erittäin kevyesti. Tämä johtuu siitä että, kuva latautuu ja tarkentuu sitä mukaan kun sitä zoomataan tai viritetään. Jos kuva lähtisi latautumaan avatessa yhdellä kertaa, ei se välttämättä aukeaisi koskaan.

Tällaista kuvaus tekniikkaa käytetään esimerkiksi arvokkaiden taulujen dokumentointiin, laajojen rakennustyömaiden kuvaamiseen, luolamaalausten dokumentointiin ja ylipäätään kaikkeen sellaiseen kuvaukseen jossa tarvitaan erittäin tarkkaa kuvaa laajalta alueelta.

Timelapse

Timelapse videoiden avulla on helppo esitellä mitä tahansa pitkäkestoista tapahtumaa tai asiaa. Esimerkkivideossa Taiteilija Kari Kolan rakentama valoshow Joensuun Ilosaaressa.

Tolppakuvaus

Joillakin alueilla ei voida käyttää kuvauskopteria, jolloin kuvausmasto/tolppa on erittäin hyvä apuväline. Mallikuva Joensuun Ilosaarirokista antaa hyvin kuvan siitä mitä tolpalla saadaan aikaan. Tolppakuvissa päästään yleisön yläpuolelle ja saadaan helposti kuvaa tai videota lintuperspektiivistä.

2D-ilmakuvaus

2D-valokuvaus, joka tunnetaan paremmin nimellä orto valokuvaus. Ortoilmakuva on ilmakuva, joka kuvaa maanpinnan kohtisuoraan ilmasta katsottuna ja korjattuna tasokarttaa varten.

3D-ilmakuvaus

3D-ilmakuvauksessa kopteri ottaa kuvia maastosta, josta tehdään myöhemmin 3D-malli.